Ieškoti žemėlapyjeIeškotiKatalogasMano duomenysReklama
Zemgaļu pilskalns un Livonijas ordeņa pilsdrupas, piliakalnis

Zemgaļu pilskalns un Livonijas ordeņa pilsdrupas, piliakalnis

Tērvetes iela 1, Dobele, Dobeles novads, Latvija, LV-3701
(+371) 63721309
 
VisiPasiūlymaiGalerijaŽemėlapis
Aprašymai

Iš kadaise galingų pilių iki šių dienų išliko tik romantiška nuteikiantys pilies griuvėsiai. Duobelėje, dešiniajame Beržės krante, yra Žiemgalių piliakalnis ir Livonijos ordino pilies griuvėsiai.

Duobelės senųjų gyventojų – žiemgalių – gyvenvietė čia buvo 1000 m. pr. m. e. Senovėje šioje apylinkėje buvo medinė žiemgalių pilis, kuri tikriausiai buvo vienas iš senovės žiemgalių administracinių centrų. 1289 m. žiemgaliai, kurie nesidavė užkariaujami, patys sudegino ir pasitraukė į Raktę Lietuvoje.

Per laikotarpį nuo 1335 m. iki 1347 m. Livonijos ordinas vietoje medinės žiemgalių pilies pastatė mūrinę, vėliau dar buvo pastatyta bažnyčia ir pasodintas parkas. Po 1729 m. Livonijos ordino pastatytoje pilyje nebebuvo gyvenama ir ji pamažu sugriuvo.

Duobelės viduramžių pilies griuvėsiai – valstybinės reikšmės kultūros paminklas, tai seniausias Duobelės statinys. Šiandien yra išlikusios tik galingų mūrų dalys. Jaukus pilies kiemas nuo praėjusio amžiaus 4 deš. buvo duobeliečių mėgstama renginių vieta.

2002 m. Duobelės savivaldybė skyrė lėšų Duobelės pilies griuvėsių konservavimo darbams. Atstatyta koplyčia perduota eksploatuoti 2020 m. ir tapo daugiafunkciu kultūros, amatų ir turizmo plėtros centru, kurio pavadinimas Duobelės pilis.

Ekskursijų grupėms siūlomos ekskursijos su  vadovu.

Galerija
PasiūlymaiProduktai, paslaugos, raktiniai žodžiaiPiliakalniai DetaliauPilies griuvėsiai Detaliau   Turizmo vietovės Detaliau
Žemėlapis

Statistika:
Pilnai peržūrėta : 15796
Parodytas paieškos rezultatuose : 109407


Rasu Dārzniecība, SIA
Rasu Dārzniecība, SIA"SIA Rasu Dārzniecība" yra palyginti naujas medelynas, šeimos verslas, Ogre rajono Birzgales seniūnijoje. Mes specializuojamės vasarinių gėlių sodinukuose ir žiemai atsparių augalų sodinukuose. Taip pat siūlome daržovių sodinukus: pomidorų, agurkų, moliūgų, arbūzų, melionų ir kitų sodinukų.
Turies!, įmonių steigimas
Turies!, įmonių steigimasMobilūs atrakcionai Jūsų renginiui – virvių trasa, vertikalaus laipiojimo trasos, didelio formato stalo futbolo versija. Taip pat siūlėme mobilias scenas ir kitas konstrukcijas. Renginio formatas: vieši ir įmonių renginiai, parodos, reklaminiai renginiai.
Kunči, svečių namai
Kunči, svečių namaiSvečių namai Kunči. Jūsų poilsiui ir pramogoms siūlome salę su židiniu (45 asm.), su pirtimi šildoma malkomis,
Pārcelšanās24.lv, pervežimų paslaugos
Pārcelšanās24.lv, pervežimų paslaugosPārcelšanās24.lv siūlo įvairias perkraustymo paslaugas visoje Latvijoje ir Europoje.
Ezernieki, svečių namai
Ezernieki, svečių namaiEzernieki - vieta, kurioje galėsite pailsėti ne tik draugų kompanijoje, bet ir mažame šeimos rate, galimybė apgyvendinti nuo 20 iki 60 žmonių grupes.
Skandināvs 3XL, parduotuvė
Skandināvs 3XL, parduotuvėSIA „Skandināvs” piedāvā plašāko lietoto preču sortimentu Kurzemē t.i.- lietoti apģērbi, mēbeles, trauki, dažādi sadzīves priekšmeti, elektropreces, interjera lietas, antīki priekšmeti un mēbeles, sporta preces, aprīkojums invalīdiem u.c. preces.
Dace Grīnberga, keramiķe
Dace Grīnberga, keramiķe Keramikė Dace Grinberga dirba su spalvotų akmenų masėmis, moliu ir porcelianu. Modernus daiktų interjeras. Paprastos ažūrinės formos su kitokia faktūra.
Sauna serviss, SIA
Sauna serviss, SIANamų ir butų pirčių, pirčių, garinių pirčių, hamamo, elektrinių ir malkomis kūrenamų pirčių krosnių, garo generatorių ir kitos pirties įrangos statyba
Villa Anna, svečių namai
Villa Anna, svečių namaiVila Anna - tai amžina istorijų paslaptis ir mėlynosios jūros legendos, visa tai papildys nepakartojamo skonio patiekalų aromatas, sukurtas virėjų sumaniomis rankomis, įeinantis į jūsų kambarį kartu su ryto saule.
Komforts, vandentiekio ir šildymo salonas
Komforts, vandentiekio ir šildymo salonasEVA-SAT pagrindinė veiklos sritis - aukštos kokybės mažmeninė ir didmeninė prekyba santechnikos, šildymo technologijomis.
Visi banneri