Ieškoti žemėlapyjeIeškotiKatalogasMano duomenysReklama

Dobeles Evaņģēliski luteriskā baznīca, bažnyčia

Baznīcas iela 1, Dobele, Dobeles novads, Latvija, LV-3701
(+371) 26430548
 
VisiPasiūlymaiŽemėlapis
Aprašymai

Bažnyčia pastatyta 1495 m. Livonijos ordino magistro Valterio fon Pletenbergo įsakymu. Vėliau bažnyčia ne kartą buvo perstatyta, bokšto smailė dabartinę išvaizdą įgavo 1907 m. Po metų, 1908-aisiais, meistras iš Berlyno naujajame bažnyčios bokšte įtaisė iš Vokietijos atvežtą laikrodį su keturkampiu ciferblatu. XX a. pradžioje Duobelės bažnyčioje buvo trys varpai, tačiau per Pirmąjį pasaulinį karą jie buvo išgabenti į Rusiją ir ten dingo. Naujas varpas Duobelės bažnyčios bokšte buvo įrengtas tik 1927 m. Ant varpo šūkis: „Budink. Drąsink. Guosk“. Iki pat vokiečių pasitraukimo iš Latvijos 1939 m. bažnyčioje veikė vokiečių ir latvių kongregacija su savo kunigais. Bažnyčioje galima pamatyti unikalių meno kūrinių. 2013 m. meno kūrinių lobyną papildė advokato Andro Grūtupo padovanota Šventojo Gralio formos granitinė žvakidė. Duobelės liuteronų bažnyčia – valstybinės reikšmės architektūros paminklas

PasiūlymaiProduktai, paslaugos, raktiniai žodžiaiBažnyčios    Turizmo vietovės
Žemėlapis

Statistika:
Pilnai peržūrėta : 7015
Parodytas paieškos rezultatuose : 74826


Bucefāls, užeiga
Bucefāls, užeigaButsefal užeigos patalpos - banketams, stalų serviravimas, karštas ir šaltas maistas. Svečių namai, pirtis, baseinas.
Baltic Media, vertimų biuras
Baltic Media, vertimų biurasVertimų biuras Baltic Media Ltd. yra pirmaujanti kalbų paslaugų įmonė Šiaurės Europoje. Ji teikia vertimo ir lokalizavimo bei kalbų mokymo paslaugas. Vertimai iš ir į švedų, suomių, danų, islandų, norvegų, farerų, vokiečių, anglų, lenkų, rusų, latvių, lietuvių ir estų kalbas.
Lilaste, poilsio kompleksas
Lilaste, poilsio kompleksasGrynas miško oras, gražus ežeras, Pramogos paplūdimyje ir vandenyje, patogūs kambariai - viskas čia yra sukurta puikiam poilsiui.
Everte, SIA, tvarkymo darbai
Everte, SIA, tvarkymo darbaiProfesionalaus kambario ir teritorijos valymo paslauga. Biurų, namų ir butų valymo darbai. Patalpų valymas ir plovimas, grindų priežiūra. Langų plovimas. Viešbučio tipo valymo paslaugos. Teritorijos valymas. Sniego ir ledo valymas.
Villa Avoti, svečių namai
Villa Avoti, svečių namaiLieliska iespēja kopā ar ģimeni vai draugiem atpūsties no pilsētas dzīves skaistā vietā 4 km attālumā no Siguldas pilsētas centra pie Matiņas ezera. Šeit Jūs atradīsiet iekārtojuma greznumu un neskartas dabas vienkāršību ar putnu dziesmām un meldru šalkoņu.
Pūdnīku skūla, keramika
Pūdnīku skūla, keramikaKeramika. Senovės keramikos technologija, kur išmintis, kukli elegancija ir praktiškumas yra aukšto meistriškumo pagrindas.
Gara dziednieces Ināras Krūmiņas privātprakse
Gara dziednieces Ināras Krūmiņas privātprakseNetradicionālā medicīna, Reiki terapija, Reiki apļi, Reiki apmācība, Ajūrvēda, Ajūrvēdas masāžas, Veselības atjaunošana garīgajā un fiziskajā līmenī, Blokāžu likvidēšana visos ķermeņa līmeņos, Greiza iegurņa korekcija, Muguras taisnošana
Megadžouls, SIA
Megadžouls, SIAPieredzējusi takelāžas speciālisti ar 20 gadu darba stāžu piedāvā uzņēmumiem un privātpersonām savas profesionālās zināšanas un pieredzi visdažādāko pārvietošanas darbu veikšanai. Strādājam ar atbildību un lielu uzmanību pievēršam drošībai.
Dižāpas, kempingai
Dižāpas, kempingaiPoilsis prie ežero USMAS, penkiavietis namelis, čigoniška pirtis, vietos palapinėms, piknikams, valčių nuoma.
Vegetarian foods, maisto produktai
Vegetarian foods, maisto produktaiVegetarian FOODS - labvēlīgie saldumi. Kūkas bez konservantiem, nesatur olas, nesatur produktus iegūtus vardarbības ceļā pret dzīvniekiem.
Visi banneri